Impressió litogràfica offset

En Gràficas Ferpala realitzem impressions litogràfiques offset i reproducció de litografies.

La impressió litogràfica, antigament, es realitzava mitjançant una tècnica d’impressió que consistia en la reproducció d’una imatge gravada o dibuixada prèviament sobre una pedra caliza, i posteriorment premsada sobre paper o un altre tipus de suport adequat.

Avui en dia s’utilitzen moltes altres tècniques per a aquestes reproduccions, encara que en obres d’art es sol conservar, ja que el traç de la tinta grasa del llàpis queda reflectit a la perfecció sobre el suport, majorment paper.

En Gràfiques Ferpala no hem deixat d’utilitzar el sistema per a la reproducció de litografies, encara que s’hagi suposat adaptar nous mètodes d’impressió per aconseguir una reproducció perfecta d’obres o altres documents.

Característiques de les impressions i reproduccions litogràfiques

Gran qualitat i detalls excepcionals gràcies al procés de transferència de tinta i aigua, on s’aconsegueixen resultats nítids i molt ben definits, amb imatges o textos d’alta resolució per a projectes que requereixen precisió i fidelitat en la reproducció de colors i detalls.

Enorme versatilitat en l’elecció de paper o altres materials, sense comprometre la qualitat del resultat final.

Molt bona eficiència en la producció, doncs una vegada creada la planxa metàl·lica, la producció en sèrie es torna més ràpida i econòmica, lo que la converteix en una opció rentable per a projectes de gran tirada.

Sostenible i amigable amb el medi ambient ja que s’utilitza tinta amb base d’oli vegetal minimitza la generació de residus reduint la huella ecològica i protegint l’entorn.