Energia renovable

El 50% de l’energia que consumeix Gràfiques Ferpala prové de plaques fotovoltaiques d’autoconsum

La impremta vilanovina va instal·lar una planta fotovoltaica de 30 mòduls en la part superior de les seves instal·lacions que produeixen fins a una quarta part de l’energia que consumeix diàriament. Dos anys i mig després dobla la seva planta amb 30 plaques més per arribar al 50% de l’energia que necessita per a la seva tasca d’impressió.

De la mà de la comercialitzadora Prot Energia, Ferpala ha fet aquesta aposta amb l’objectiu de reduir la despesa en energia tradicional per substituir-la per energia totalment verda. L’estudi preveu que en 4 anys estigui del tot amortitzada la instal·lació.

El consum anual de Ferpala és de gairebé de 105.000 kWh dels quals, el 62%, més de 65.000, són necessaris durant les hores de sol. Amb aquesta aposta verda de la impremta aconseguirà reduir fins al 50% de consum de la xarxa convencional utilitzant l’energia solar d’autoconsum. Reduint així la factura energètica fins a 5.000 € anuals.

Perquè instal·lar una planta fotovoltaica a la meva empresa?

Estalvi en el cost d’electricitat. Amb la planta fotovoltaica obtens electricitat a un cost que és aproximadament un terç de el cost de l’electricitat de xarxa.
Estalvi per venda d’excedents. PROT energia et pot comprar els excedents de la producció fotovoltaica que s’injecten a la xarxa.
Estalvi per a protecció davant les fluctuacions de mercat elèctric. Disposes d’electricitat a un preu que es mantindrà fix amb el pas el temps, sense importar el mercat.
Estalvi per reducció de la potència contractada. Podem reduir la potència contractada de la xarxa, generant un estalvi addicional en el terme fix de la factura d’electricitat.
Estalvi per incentius fiscals. Molts ajuntaments bonifiquen l’IBI i altres taxes quan instal·les energia solar. Nosaltres ens ocupem de totes les gestions perquè ho aconsegueixis.
Respectuós amb el medi ambient. Elimines les emissions de CO2 en l’entorn.

Estalvi anual * en funció del número de plaques solars:

10 plaques amb una producció de 5.000 kWh anuals poden suposar un estalvi de 1.250 euros a l’any.
20 plaques amb una producció de 10.000 kWh anuals poden suposar un estalvi de 2.500 euros a l’any.
30 plaques amb una producció de 15.000 kWh anuals poden suposar un estalvi de 3.750 euros a l’any.
40 plaques amb una producció de 20.000 kWh anuals poden suposar un estalvi de 5.000 euros a l’any.
50 plaques amb una producció de 25.000 kWh anuals poden suposar un estalvi de 6.250 euros a l’any.

* Dades estimatives ja que depèn de molts factors: tarifa de llum contractada, de la corba de consum de el client, dels excedents, de si s’instal·la o no bateria, de l’orientació i inclinació dels panells, etc.

Vine a conèixer el funcionament

La grata experiència de Gràfiques Ferpala i els bons resultats de les instal·lacions fotovoltaiques ha fet que la impremta es postuli per ensenyar el funcionament i rendiment de les plaques a altres empreses que puguin estar interessades en instal·lar en els seus emplaçaments equips similars.

Si és el teu cas, omple el formulari i et proposarem dia i hora per realitzar la visita.

Formulari per fer una visita.

Estàs convençut?

Demana pressupost als experts, omple el formulari i descobreix quant pots estalviar usant energia solar.

Formulari pressupost

Treballem amb energia verda per aconseguir un món més net!