Gràfiques Ferpala dobla la seva planta fotovoltaica per consolidar el seu compromís amb la sostenibilitat i arribar al consum de 50% d’energia verda

La impremta vilanovina apostava per les energies renovables instal·lant plaques solars al sostre de la nau per produir el 25% de l’energia que necessita per a l’autoconsum, dos anys i mig després, la direcció decideix doblar la planta.

El sector de les arts gràfiques és un dels que més necessitat d’energia té i el context reclamava mesures urgents. El mes de setembre de 2020, Gràfiques Ferpala, de la mà de la comercialitzadora Prot Energia, apostava per l’energia fotovoltaica amb la instal·lació d’una planta de 30 plaques que abastaria fins al 25% de l’energia necessària diària.

Tal i com explica el seu director, Miquel Ferrer, “després d’una valoració molt positiva de dos anys i mig, hem decidit doblar la nostra planta. Hem estat utilitzant la tecnologia fotovoltaica per obtenir energia neta i sostenible per al nostre procés d’impressió durant aquest temps, i estem molt satisfets amb els resultats.

La decisió de doblar la planta fotovoltaica ve motivada per la necessitat de mantenir el nostre compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat, així com per reduir els nostres costos d’energia a llarg termini, fins al 50%. Estem convençuts que la inversió addicional en la tecnologia fotovoltaica serà beneficiosa per a l’empresa i per al planeta.”

El consum anual de l’empresa és de gairebé de 105.000 kWh dels quals, el 62%, més de 65.000, són necessaris durant les hores de sol. Amb aquesta ampliació de la planta aconseguirà reduir fins al 50% de consum de la xarxa convencional utilitzant l’energia solar d’autoconsum. Reduint així la factura energètica fins als 5.000 € anuals.

“Amb la nostra experiència volem inspirar altres empreses a adoptar les seves pròpies mesures en aquest sentit i a convertir-se en agents de canvi per a un futur més sostenible. Estem orgullosos de ser pioners en aquesta iniciativa i esperem ser un referent”, diu Miquel Ferrer.

 

Treballant per promoure l’ús d’energia renovable

La grata experiència de Gràfiques Ferpala i els bons resultats de les instal·lacions fotovoltaiques ha fet que la imprenta es postuli per ensenyar el funcionament i rendiment de les plaques a altres empreses que puguin estar interessades en instal·lar en els seus emplaçaments una planta fotovoltaica. En el mateix espai web de ferpala.es podeu trobar el detall del funcionament i fotografies de la instal·lació, si voleu saber més, només cal que demaneu cita a través del formulari.