Què diferencia la impressió offset de la digital?

digiprintActualment es força habitual trobar en el mercat la tecnologia offset i la digital. Però quina és la millor? Què diferencia una de l’altra? A continuació, Gràfiques Ferpala us explica les diferències entre les dues tipologies:

Impressió offset

Utilitza tinta líquida i planxes metàl·liques. En general és una maquinària complexa, ja que requereix de diversos engranatges i cilindres per transmetre la tinta al paper. Tot i aquesta certa complexitat, té grans avantatges: el més destacat és que permet reproduir milers de còpies amb poc temps i gran qualitat. El principal desavantatge? Que és una tecnologia cara, amb maquinària de grans dimensions.

Impressió digital

Bàsicament existeixen dos grans tecnologies d’impressió digital: la tinta líquida i el tòner (o partícules amb pigments de colors). En tot cas, en els dos casos les màquines utilitzen descàrregues elèctriques per transmetre la imatge al paper. Els grans avantatges és que no necessiten planxes metàl·liques i que són màquines menys pesades i barates, ja que imprimeixen directament des de l’ordinador. Els desavantatges? Que són màquines molt més lentes i amb una qualitat inferior a la impressió offset.

Com a conclusió, des de Gràfiques Ferpala de Vilanova i la Geltrú considerem que la decisió entre una tecnologia o una altra depèn en cada moment de la feina que encarregui el client. Per exemple, en el cas de petites quantitats de flyers o cartells, probablement la millor opció sigui la impressió digital. En canvi, per qualsevol producte de retolació –vinils i lones-, sens dubte la millor tecnologia és la offset.

En tot cas, la nostra principal recomanació és que confieu amb els professionals de la vostra impremta. La seva experiència en el sector és realment el que farà decidir per la impressió offset o la impressió digital.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari